الثلاثاء، 12 سبتمبر 2017

شوربة اللحمة الضانى بالنعناع





المقادير:
  1. 5 x كوب ماء
  2. 4 x عدد طماطم
  3. 4 x معلقة كبيرة زيت ذرة
  4. 2 x معلقة كبيرة نعناع مجفف ((أوراق فقط))
  5. 2 x عدد كوسة
  6. 1 ½ x معلقة صغيرة ملح
  7. 1 x عدد بصلة
  8. 1 x عدد حباية جزر
  9. ¼ x كيلو لحمة ضانى
  10. ¼ x كوب لسان عصفور

الخطوات


  • نقطع البصلة قطع صغيرة أو نفرمها بالوجه الخشن من المفرمة.
  • نقطع اللحمة قطع متوسطة
  • نقطع الكوسة والجزر قطع صغيرة متساوية.
  • نقشر الطماطم ونضربها فى الخلاط.
  • فى حلة هنحط الزيت واللحمة والملح والبصل على نار متوسطة ونقلبهم لمدة 3 دقائق.
  • نضيف عصير الطماطم مع التقليب الخفيف حتى ينفصل الزيت على الوجه.
  • نضيف الماء ولسان العصفور والجزر والكوسة وتترك لتغلى لمدة نصف ساعة حتى ينضج اللحم.
  • بعد نضوج اللحمة هنضيف النعناع للشوربة ونقلبها وترفع من على النار .

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

عن الكاتب

اعلانات داخل الموضوع