المقادير:
- 5 x كوب ماء
- 4 x عدد طماطم
- 4 x معلقة كبيرة زيت ذرة
- 2 x معلقة كبيرة نعناع مجفف ((أوراق فقط))
- 2 x عدد كوسة
- 1 ½ x معلقة صغيرة ملح
- 1 x عدد بصلة
- 1 x عدد حباية جزر
- ¼ x كيلو لحمة ضانى
- ¼ x كوب لسان عصفور
الخطوات
- نقطع البصلة قطع صغيرة أو نفرمها بالوجه الخشن من المفرمة.
- نقطع اللحمة قطع متوسطة
- نقطع الكوسة والجزر قطع صغيرة متساوية.
- نقشر الطماطم ونضربها فى الخلاط.
- فى حلة هنحط الزيت واللحمة والملح والبصل على نار متوسطة ونقلبهم لمدة 3 دقائق.
- نضيف عصير الطماطم مع التقليب الخفيف حتى ينفصل الزيت على الوجه.
- نضيف الماء ولسان العصفور والجزر والكوسة وتترك لتغلى لمدة نصف ساعة حتى ينضج اللحم.
- بعد نضوج اللحمة هنضيف النعناع للشوربة ونقلبها وترفع من على النار .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق